ЛУДОСТТА НА МАРАТОНА, ФРАНЦИЯ КОЯТО БЯГА…

ЛУДОСТТА НА МАРАТОНА, ФРАНЦИЯ КОЯТО БЯГА…

Бягането е спорт, който засили значително своята популярност, през последните години. Според проучване, проведено от KantarSport през 2013 г., почти 56% от французите участват във физическа активност поне веднъж месечно.

“Бягането е четвъртата най-популярна ежедневна спортна дейност във Франция, след активната разходка, плуването, туризма и планинското колоездене.” Този спорт се практикува  от 20% от 15-34 годишните, почти 30% от 35-49 годишните, и повече от 30% от тези на възраст над 50 години.

Лесно и ефективно!

В днешно време е трудно да се намери време за редовна физическа активност, ангажименти между работа, семейство, приятели… Фиксираните графици на тренировките не винаги отговарят на претоварения график. Да не говорим и за цената на самата тренировка, която понякога може също да бъде спирачка. Тези ограничения често водят до изоставяне на активната спортна дейност … в ущърб на физическата форма, бодростта и фигурата.

Когато движението се превърне в необходимост, какво е по-лесно от поставянето на чифт маратонки и излизане за няколко крачки? Никакви ограничения на времето или пространството, ниската цена, най-пълната свобода да практикуваме самостоятелно или с други хора, това е силата на бягането!

Дали да спрете да пушите, да отслабнете или да останете във форма, бягането може да отговори на всички тези нужди, в допълнение към предоставянето и на значителни ползи (за сърдечно-съдовата система, изграждане на мускули). Психологически, това е истински съюзник, когато искате да изкарате лошите мисли и да намалите стреса.

Французите са все по-загрижени за здравето си: бягането е спорт, който помага за поддържане на добро физическо и психическо състояние!

Всеки може да го направи!

Маратонците често се смятат за извънземни в очите на непросветените. Въпреки това, бягането е за всеки всеки, дори и на 42 км, както се вижда от 54 000 участници на маратона в Париж през 2015 г.

Как се постига това?

С няколко правила, които трябва да се спaзават:

  • Редовно и адаптирано обучение, насочено към подобряване на издръжливостта и след това скоростта, съгласно добре установен план;
  • Добро оборудване: удобни маратонки, адаптирани към морфологията на стъпалото и броя на изминатите километри, проветриво бельо;
  • Здравословен начин на живот: здравословна и балансирана диета, адекватен сън;
  • Поддръжка с хранителни добавки, които са специално създадени и лесни за употреба! Осигуряват енергия по време на тренировките и поддържат хидратацията, но също така и оптимизират обмяната на веществата, за да се избегнат наранявания.

STC Nutrition®, партньор на всички бегачи!

Независимо дали сте начинаещ или напреднал, STC Nutrition® ви предлага най-адаптираните продукти, за да поддържате комфорта и да оптимизирате постиженията си.

Аз започвам …

>> Цел: да не нараните себе си и претоварите организма

ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД БЯГАНЕ: напитка MINERAL DRINK (или напитка KILL-FIT® по време на първите тренировки, ако целта е загуба на тегло и телесни мазнини)

ПО ВРЕМЕ: BCAA SYNERGY + с грижа за мускулите, които преоткриват физическата активност + NATURAL DETOX, за дрениране и елиминиране на  токсините

Тренировка: на кратко разстояние …

>> Цел: да се подобри времето, увеличаване на скоростта

ПРЕДИ : GUARANA SHOT, който е с бързо действие

ПО ВРЕМЕ: ISOTONIC POWER – напитка с гуарана и Powergrape® (Powergrape® е регистрирана търговска марка на Naturex www.powergrape.com) + енергиен гел OVER BLAST® PERF’CD, за да се избегнат крампи, когато интензивността се увеличи надвиши 40 минути

 

СЛЕД: MALTOPOWER и CRYO DEFATIGUANT GEL за улесняване на възстановяването

ПО ВРЕМЕ : KRE-ALKALYN® 3000, запазена марка със 100% ефикасен креатин, за оптимизиране на физическите усилия

Мечтая за маратон

Цел: да се засили издръжливостта

ПРЕДИ: MULTISPORTS –  перфектната закуска

 

ПО ВРЕМЕ: VO2 MAX®, единствената високоефективна енергийна напитка със 100% чист, суроватъчен протеин, за лесна асимилация + OVER BLAST® BCAA и OVER BLAST® NO CRAMP (приемат се последователно), енергийни гелове, специално разработени за дълги разстояния

СЛЕД: RECUP MAX, с антиоксиданти

ЗА ПРИЕМ ОТ 1 МЕСЕЦ: PEPTIDES AMINOSPORT  за мускулна функция + CARNITINE COMPLEX, за оптимизиране на физическата и умствената умора + 33 VITAMINS & ANTIOXYDANTS, за намаляване на стреса

За да се подготвите най-добре: изгледайте всички видео съвети на треньора, за продуктите на  STC Nutrition и Вашия маратон.

Никога не забравяйте! Маратонът е дълго изпитание, което изисква специфична подготовка. За да постигнете целите си, се нуждаете от строга физическа и хранителна подготовка.