ЧЗВ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА SCT NUTRITION:
Могат ли продуктите на STC NUTRITION да се приемат и по време на състезание?

Да разбира се, защото те не съдържат никакви допинг субстанции и водят до ефекти, които са свързани единствено с естествения метаболизъм на  организма. Всички продукти на STC NUTRITION са разработени за професионални спортисти или аматьори, по време на тенировки и състезания.! И отговарят на Антидопинговия стандарт AFNOR NF V DOPING 94-001. Всички професионални спортисти могат да приемат тези добавки, без да се притесняват, че ще дадат положителни допинг проби!


Каво е Аминолиза (AMINOLISE)?

Аминолиза е изключителна иновация на STC NUTRITION, която се прилага в повечето продукти, особено тези, богати на протеини. Тя оптимизира усвояването в организма, като същевременно намалява страничните ефекти, които обикновено се наблюдават при протеините на другите марки (подуване, газове, тежест при храносмилане…). Аминолиза съдържа фибри от акация, комплекс от храносмилателни ензими (амилаза, протеаза, лактаза, липаза, целулаза), млечни бактерии: Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis, Bifidobacterium bifidum.


Има ли научни доказателства или клинични изследвания, за ефективността на продуктите на STC NUTRITION?

Да, има различни клинични изследвания, които доказват ефективността на тези продукти. Повечето от тях може да се видят тук.


Може ли да се комбинират продуктите на STC NUTRITION? Или да се повтарят, и колко често?

Тези хранителни добавки не представляват риск за здравето! Те могат да се комбинират, за да се използват  техните синергични ефекти. Все пак трябва да се внимава и да се следват инструкциите за употреба, и да не се превишават препоръчваните дози! Винаги може да се потърси съвет от екипа на STC NUTRITION или от вносителя ЕВРОМЕД. Така може да се направи най-пълната и правилна хранителна програма, за всеки спортист!


Какви са ползите от прием на хранителни добавки?

В днешния модерен и забързан живот, невинаги е лесно да се съставят балансирани и разнообразни менюта, които да отговарят на конкретните хранителни нужди!  Особено при индивиди с редовна физическа активност или дрги, поставени в различни физиологични ситуации ( възраст, заседнал начин на живот, стрес …) Хранителните добавки, разработени от експерти в храненето, допълват по естествен начин внасянето на полезни вещества в тялото. За да може то да запази добрата си форма, независимо от изпитанията, на които е подложено! Един активен спортист се нуждае от качествени хранителни добавки, които да запълнят в значителна степен, изразходваните запаси от енергия, протеини и витамини.


В кои протеини няма млечен протеин?

Във Vegetal Protein и Green Protein, които са  100% Веган – на базата на растителен протеинов изолат от соя, грах и ориз.


Може ли да се използват тези продукти на STC Nutrition по време на бременност?

Продуктите на STC NUTRITION не са лекарства, а хранителни добавки! Въпреки това,  като предпазна мярка, когато човек е на медицинско лечение или в специфично физиологично състояние (напр. бременност), трябва да се обърне за съвет към своя лекар или здравен специалист!


Могат ли да се приемат тези продукти при поставена диагноза хипотироидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза)?

Продуктите на STC NUTRITION не са лекарства, а хранителни добавки! Въпреки това,  като предпазна мярка, когато човек е на медицинско лечение или в специфично физиологично състояние, трябва да се обърне към своя лекар или здравен специалист!

Много е важно при хипотиродизъм храненето да е рационално – без вредни животински мазнини, консервирани храни и с повече пресни плодове, и зеленчуци. Да се намали стреса, да се спи достатъчно и да се спортува редовно. Соята трябва да се избягва, зашото пречи за пълноценното усвояване на йода!


От каква възраст могат да се приемат продуктите на STC NUTRITION?
От 15 годишна възраст.

Какво е креатинин?

Креатининът е отпаден продукт от метаболизма на креатина (аминокиселина, която е важен източник на енергия) в мускулните клетки. Креатинът се изхвърля с урината и е показател за правилното функциониране на бъбреците! При влошена бъбречна функция, натрупването на креатинин в организма може да предизвика странични ефекти, включително на храносмилателната система или дехидратация, като последната може да доведе до мускулни крампи. Ето защо е важно да се използват само стабилизирани креатинови форми, които не се превръщат в креатинин! Kre-Alkalyn® и Creapure®, използвани в продуктите на STC Nutrition, са най-чистите форми на пазара!  За максимален комфорт и пълна безопасност на спортистите, в съответствие с препоръките за употреба.


Може ли продуктите да се консумират след крайния срок?

Принципно, ние не препоръчваме използването на нашите продукти (независимо от формата им), след крайния срок за оптимално използване. Все пак, ако продуктът се приема след крайния срок, той може да загуби своите качества и ефективност, но в никакъв случай не става вреден!


Има ли продукти с ГМО?

Във всички продукти на STC NUTRITION няма ГМО!


Опасно ли е да се приемат хранителни добавки за дълъг период? Може ли през цялата година?
Като цяло хранителните добавки не са опасни за здравето! Всяка хранителна добавка може да се приема през цялата година без риск, стига да се спазват съветите за употреба. Въпреки това, това не е непременно препоръчително (с изключение на определени хранителни вещества), тъй като организмът привиква  и ефективността на продукта, може в резултат на това да намалее с времето. Затова е най-добре да се правят приеми от 1 до 2 месеца, които да се подновяват 3 до 4 пъти през годината!

Може ли креатинът да доведе до подуване?

Креатинът не причинява подуване. Неговият начин на действие генерира леко задържане на вода, което може (рядко) да причини дискомфорт, но е достатъчно лек,  за да се преодолее бързо.


Може ли креатинът да замени протеините, при качване на мускулна маса?

Креатинът не може да се използва като заместител на приема на протеини, но може да подпомогне качването на мускулна маса. Протеините са градивни елементи на мускулите, които имат пълноценен аминокиселинен профил и са от основно значение за качването на маса. Креатинът е аминокиселина, която организмът произвежда според нуждите си от протеиновите храни. Той е предшественик на АТФ, който осигурява енергия за мускулните клетки. Креатинът може да подобри работата при упражнения с големи натоварвания и чести повторения (вдигане на тежести). Също така увеличава мускулната маса!


Може ли протеините да бъдат затоплени, за да се консумират като гореща напитка?

Нашите указания са протеините да се разтварят в студена вода, за да се поддържат свойствата им оптимални! Въпреки това е възможно протеините да се смесят с топла, но не и гореща вода (последната може да промени качеството на нашия продукт, поради настъпилата денатурация).

NB: Разтварянето може да е малко по-дълго!


FАT & SUGAR LIMIT: Защо трябва да се приема след хранене, а не преди?

Въглехидратите и мазнините не се асимилират веднага след поглъщане, те трябва първо да се разделят на малки молекули от храносмилателните ензими (предимно в стомаха) и след това да достигнат до червата. Когато се приема FAT & SUGAR LIMIT точно в края на храненето е доказано, че влакната които го съставят, ще могат да “покрият” почти целия болус от храна в стомаха.  И по този начин да се ограничи в най-голяма степен тяхното разграждане, както и пристигането им в червата в най-подходяща за асимилиране форма.


GUARANA SHOT: Колко калории има в един флакон от 25 ml?

16,5 kcal (69 kJ) на 25 ml, като това са средни стойности и варират в известни граници.


HYDROXYBLAST: Може ли приемането на капсулите от обяд да стане вечер, без да има риск от безсъние (заради зеления чай)?

Чувствителността към стимулиращата сила на кофеина е специфична за всеки индивид и неговите навици на потребление. Много е вероятно приемането на тази добавка вечер, да няма ефект върху съня, освен в случаите на повишена чувствителност към тези съставки. Все пак съветваме да се  направи собствен опит. При всички случаи, ефективността на продукта няма да бъде намалена.


KILL FIT: Могат ли да бъдат изпити 2 флакона в един ден?

Да, възможно е!


MALTO POWER: Какви са малтодекстрините в тази напитка? И по-конкретно, какъв е Десктрозният еквивалент (ДЕ) на малтодекстрините?

Това са малтодекстрини, получени от царевично нишесте, от които 84% имат степен на полимеризация по-голяма от 4%

ДЕ е по-малък от 19,9 (обикновено близо до 16)


OMEGA 3/6/9: Този продукт може ли да увеличи кръвното налягане, особено при провеждащо се лечение?

Омега 3, 6 и 9 имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и при никакви обстоятелства не могат да повишат кръвното налягане (по-скоро помагат то да се регулира).


PREMIUM CLA+: При положение че не се закусва, възможно ли е сутрешният прием да бъде заменен с вечерен?

Идеалният вариант е да се спазят съветите за употреба, тъй като хранителните добавки са съчетани с физическа активност, която по принцип е по-изявена през деня!  3 капсули сутрин и/или 3 капсули на обяд.


PREMIUM CLA+: Може ли приемът на капсулите от обяд да стане вечер, без да има риск от безсъние (заради зеления чай и гуараната)?

Чувствителността към стимулиращата сила на кофеина е специфична за всеки индивид и неговите навици на потребление. Много е вероятно приемането на тази добавка вечер, да няма ефект върху съня, освен в случаите на повишена чувствителност към тези съставки. Най-добре е да се направи собствен опит! При всички случаи, ефективността на продукта няма да бъде намалена.


ISOLATE 100% PURE: Каква е разликата му с MICELLAR CASEIN?

Тези два протеина имат за целта изчистване и оформяне на мускулите!

Основните разлики между тях са в състава и времето за прием:

Micellar Casein съдържа казеини (бавно асимилирани протеини) и се консумира след тренировка, за изчистване на мускулите

Isolate 100% Pure се състои от суроватъчен изолат  (бързо асимилиращи протеини – от 10 до 20 минути), които могат да се консумират по време или непосредствено след тренировката. Използваният изолат на суроватъчен протеин е получен чрез микрофилтрация и пречистване, което гарантира запазването на хранителната му стойност, и частичната хидролиза за максимална бионаличност! Също така в този продукт  е много ниско съдържанието на лактоза и мазнини. Изчистващият  му мускулите ефект се подсилва, от съставки на изгаряне на мазнини като: карнитин, кофеин и хром

Като част от програма за изчистване на мускулите, е добре да се комбинира Isolate 100% Pure с Micellar Casein : например 1 или 2 дози Isolate 100% Pure по време на тренировка, след това 1 доза от Micellar Casein, до 1 час след тренировката.


Micellar Caseine: В една доза от 25 g, колко аргинин има?

Аргинин: 3,2 g / 100 g протеин или 0,8 g (или 800 mg) на в 1 доза от 25 g


PURE CREATINE MONOHYDRATE: Каква е дозата креатин, която не трябва да бъде превишавана? Какви са рисковете, ако се прескочи дозата от 3 g креатин дневно? Знаейки, че една опаковка е достатъчна за период от 11 месеца, колко време след отваряне, може да се запази съдържимото?

Максималната доза креатин, разрешена за хранителни добавки във Франция, е 3 g на ден. Това е дозата, която във Франция се смята за сигурна. Нашият съвет за употреба отговаря на това регулаторно изискване!

Съществува и Европейски консенсус относно ефективността на такава доза, за подобряване на физическите способности, в случай на последователни серии от много интензивни упражнения, с кратка продължителност.

Въпреки това, някои Европейски страни (различни от Франция) са избрали по-висок лимит на ден, въз основа на признати научни публикации: Италия например позволява до 6 g на ден, за спортисти за 1 месец.

И накрая, нека се има предвид, че опаковката може да се съхранява до 1 година след отваряне,  в оптимални условия (далеч от топлина и влажност), без да се променят хранителните й свойства!


PURE CREATINE MONOHYDRATE: Колко време преди тренировка трябва да се приема?

30 минути преди тренировка.


TAURINE SYNERGY+: Какъв е произходът на таурина в тези капсули?

Тауринът е аминокиселина, която се произвежда в животинските организми. Тя не може да бъде извлечена в своята естествена форма, така че е синтетично създадена в  от 2-хидроксиетан-сулфоновата киселина. Така че, тауринът в този продукт  няма животински произход!


TRIBULUS SYNERGY+: Може ли да се приема в друг момент, освен 30 минути преди ядене? Може ли да взима и ако не се трупа мускулна маса?

Препоръчваме приемането на капсулите 30 минути преди хранене! Въпреки това е възможно да се приемат и точно преди самото хранене.

Трупането на мускулна маса не е задължително, по време на приема!

Въпреки това, ние препоръчваме практикуването на известна спортна активност (бърза разходка …) за по-добро взаимно допълване с продукта.


TRIBULUS SYNERGY+: Могат ли жените да приемат този продукт, като се има предвид, че той повишава нивата на тестостерон?

TRIBULUS SYNERGY+ може да се консумира и от жени!

Този продукт укрепва съпротивителните сили на организма, оптимизира метаболизма на въглехидратите и подсилва имунната система.

Също така участва в регулирането на хормоналната система, включително тестостерона, който се произвежда главно при мъжете, но  присъства и в по-малки количества, и  при жените.


VO2 MAX: Какъе е Декстрозният еквивалент (ДЕ) на малтодекстрините в сашетата и напитките?

Този индекс е критерий за качество на използвания малтодекстрин. Той трябва да бъде < 20 за по-продължително подаване на енергия, какъвто е случаят и с VO2 MAX.WHEY PROTEIN: Подсладителите в този продукт, от животински или синтетичен произход са?

Всички подсладители в този продукт се произведени чрез синтез (с изключение на тези, получени от стевия, която е от растителен произход), няма такива от животински произход.


LEAN GAINER: Бързи или бавни са въглехидратите в този продукт?

Въглехидратите в този продукт са малтодекстрини: 91% бавни и 9% бързи захари.


TAILLE ABDOS VENTRE PLAT: Екстрактът от кафе може ли да наруши съня?

Няма никакъв риск, защото съдържанието на кофеин е много малко, стига да се спазват инструкциите за употреба!